Пленарна зала за втори път събра деца и гости за Фестивала „Децата на Русе пеят и танцуват“

Второто издание на Фестивала „Децата на Русе пеят и танцуват“ се проведе днес в препълнената Пленарна зала на Община Русе. Повече от 250 деца от русенски детски градини, много гости, родители и близки пяха, танцуваха и се веселиха заедно.

Събитието беше посветено на Международния ден на толерантността. То е част от дейностите на проект BG05M2OP001-3.001-0028 „Ранна социализация чрез успешна образователна интеграция“, финансиран от ОП НОИР 2014-2020 с бенефициент Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация".

Участници в програмата бяха талантливите деца от детските градини – партньори по проекта: ДГ „Червената шапчица“, ДГ „Пинокио“, ДГ „Ралица“ и ДГ „Роза“. Разнообразните песни,  танци и драматизации бяха посветени на доброто и приятелството. Емоционален поздрав за участниците във фестивала отправиха 70 деца от шест русенски детски градини, които също участват в интеграционен проект на Община Русе.

Фестивалът продължи почти два часа. Усмивките не слизаха от лицата на всички, а аплодисментите бяха бурни. Малките артисти с усмивка изнесоха своя урок по толерантност.

За доброто настроение отново се погрижи водещият – актьора Илия Деведжиев  от Детски театър „Камила“. Танцьорите от танцова школа „Фламинго“, които са приятели и партньори на организаторите изненадаха всички с атрактивен номер, посрещнат от децата с искрен възторг.

Благодарим на всички, които бяха част от днешния празник!