Теодор Цветков се превърна в посланик на кампанията “Добрият пример. И ти можеш”

Близо 500 раздадени картички с послание, стотици детски усмивки и стиснати ръце, десетки отговори на въпроси и споделени мечти. Това е равносметката след редица проведени срещи в учебни заведения с участието на стотици деца, тийнейджъри и доброволци и двукратния рекордьор на Гинес по плуване Теодор Цветков.

Кампанията  „ДОБРИЯТ ПРИМЕР. И ТИ МОЖЕШ“ е част от проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на община Русе“. Той се изпълнява от Бенефициента - Община Русе  в партньорство със Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“,  ДГ „Пинокио“, ДГ „Русалка“, ДГ „Синчец“, ДГ „Незабравка“ и ОУ „Олимпи Панов“.  Кампанията е инициатива на партньора Сдружение БРТИМ и си поставя за цел цветно да илюстрира добрите примери в развитието на децата и техните постижения чрез участието им в различни събития.

“Всичко, което си пожелаете, може да се сбъдне, невъзможното е само дума”. С тези вдъхновяващи слова Теодор Цветков спечели усмивките на малчуганите от детските градини и доброволците от ОУ „Олимпи Панов“. Той сподели още: “Когато бях малък, мечтаех да стана герой… и успях! Затова мечтайте смело!”. Теодор разказа за извървения път до тук, за сбъдването на своята цел да помага на хората и трудностите при 71-часовото плуване, което тази година му донесе втори Гинес рекорд. “Всичко, което правя е с кауза. Обичам да помагам на деца и хора в нужда, помагайте и вие”, обърна се Теодор, който е лицето на кампанията “Добрият пример. И ти можеш”, към децата и младежите. Той раздаде автографи на всички бъдещи герои и техните педагози при емоционалните им срещи през последните две седмици и ги зареди със своя ентусиазъм и вяра в доброто.