Семинар на тема „Европейски мерки срещу насилието над деца” се проведе в Ливърпул, Великобритания

Отделът по правата на детето към Ливърпулския университет, Великобритания  в сътрудничество с Департамента по политика и международни отношения към Университета на Саутхемптън и Eurochild организираха семинар на тема „Европейски мерки срещу насилието над деца”, който се проведе на 28 май 2014 в Ливърпул, Англия. Семинарът обхвана широка гама от теми, които са били предмет на инициативи на европейско ниво , включително и сексуално насилие, телесно наказание , онлайн насилие и системи за защита на децата в цяла Европа. На семинара присъства Александър Тодоров от Сдружение БРТИМ.

Събитието е второто от поредицата семинари, обединяващи академични кадри, представители на гражданското общество , местната власт, европейските институции и специалисти от цяла Европа, които критично да изследват въздействието на европейските усилия за справяне с различните аспекти на детски права. Сред лекторите  бяха преподаватели, лектори от институциите на ЕС и на Съвета на Европа, представители на международни организации и мрежи на правата на детето.

По време на семинара Александър Тодоров имаше възможност да представи дейността на Сдружение БРТИМкакто и да създаде полезни контакти с организации, работещи в социалната сфера и работата с деца