Сдружение БРТИМ участва със свой представител в обучение по международния проект SIDE BY SIDE

По покана на нашите колеги от Сдружение "МИА - Мениджмънт. Изкуство. Анимации" излъчихме представител за участие в 8-дневно неформално обучение по проект "SIDE BY SIDE", финансиран от Програма Erasmus+. Обучението се проведе в периода 04-12.11.2021 г. в  живописното средновековно градче Castelo de Vide, Португалия с домакин Association Propósito Inadiável.

30 участници от 11 държави (Турция, Гърция, Словения, Полша, Естония, Латвия, Франция, Италия, Испания, България и Португалия) с различна експертиза и опит се вкючиха в практически тренинг, посветен на проблемите на младите хора, които преждевременно са отпаднали от образователната система (Early School Leavers) и тези, попадащи в категорията NEET.

Освен интересният подход на домакините за работа по темата, за участниците в обучението беше организирана съпътстваща културна програма. В две поредни вечери бяха представени участващите държави с типични храни, напитки, танци и презентации. Лично кметът на община Castelo de Vide, господин Антонио Пита се ангажира и прие делегацията на среща в общината, а в последната вечер на програмата организира вечеря и сам приготви част от ястията.