С велопоход отбелязахме MOVE WEEK

На 04.10.2014 г. се проведе организирания от Сдружение БРТИМ  велопоход по маршрут Русе-Червена вода-Лесопарк „Липник” (Текето)-Русе. Велопоходът е част от Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVEWEEK, която се провежда ежегодно на територията на цяла Европа. Интересно беше, че освен велосипедисти от гр.Русе, инициативата беше подкрепена и от техни румънски колеги от гр.Гюргево. Старт на велопохода беше даден от г-н Димитър Наков – зам. кмет на Община Русе.

Организаторите се погрижиха за осигуряването на две пилотни коли, които стояха пред и зад колоната от велосипедисти, гарантирайки тяхната сигурност. В района на „Текето” беше предвидена кратка почивка, по време на която участниците възстановиха силите си и се подкрепиха със сандвичи и напитки. Всички участници се справиха с трасетои успешно финишираха пред Община Русе.

След приключване на мероприятието, участниците размениха идеи относно възможността да се организират и други подобни събития, като се включат дестинации и в съседна Румъния