Кухнята на TeenKitchen е официално открита!

На 15.02.2019 г. с тържествен водосвет беше открита учебната кухня на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, оборудвана в рамките на проект „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на ромите и други уязвими групи на територията на общини в област Русе“, финансиран от Програма ЗОВ (Българо-Швейцарска програма за сътрудничество).

Кухнята е оборудвана с модерни уреди и децата-участници в програма TeenKitchen ще имат възможност да изучават в нея разнообразни кулинарни техники. Едновременно с това обаче те ще се учат на дисциплина, екипност, организираност, точност и други меки умения.

Малките кулинари от четири русенски училища, партньори по проекта, се подготвяха в продължение на четири месеца и вече нямат търпение да готвят в истинска кухня. В деня на откриването с много емоции се проведе първото занятие с 6 деца от трети клас от ОУ „Ангел Кънчев“. Малките готвачи приготвиха вкусни хапки, за да почерпят гостите.

Да споделят радостното събитие дойдоха представители на Община Русе, партньорите по проекта, директори на учебни заведения, с които работим, медии и приятели. 

Днес официално поставяме началото на Програма „TeenKitchen“, чиято реализация се случва благодарение на подкрепата на Програма ЗОВ  и в полза на децата на Русе.“  – каза г-н Ивайло Иванов, управител на Сдружение БРТИМ при откриването на събитието.

Гостите оцениха високо създадената атмосфера на уют и професионализъм и се насладиха на вкусното и разнообразно меню, приготвено в кухнята. С наздравица те пожелаха успех на благородната инициатива.

Кулинаротерапията е дейност с голям потенциал, който тепърва ще се развива. Екипът на  БРТИМ се надява да допринесе за личностното израстване на всяко дете, преминало през програмата.