Хор "Св. Георги Победоносец" се завърна с награди от 58-мия международен хоров конкурс "Сегизи" в Италия

Детско-младежкия хор "Свети Георги Победоносец" се завърна с награди от 58-то издание на изключително престижния международен хоров конкурс "Seghizzi" в град Гориция, Италия. Конкурсът се проведе от 19 до 22 юли 2019 г. В четирите дни хорове от 10 страни се състезаваха в различни категории. Участници в конкурса бяха хорове от Италия, Испания, Полша, Украйна, България, Австрия, Канада, Иднонезия, Филипините и Япония. 

За изпълненията си в категория "2А" за фолклорни обработки и традиционни песни и категозия "3" за нови съвременни произведения, посочени от организаторите, хорът беше награден от престижно 8-членно жури. Отличията са: златен медал, два бронзови медала и специална награда "Поезия в музика" за цялостно представяне. Тези награди са повод за гордост както за творческия екип на хора с диригент г-жа Мина Влайкова, така и за русенската общественост, родителите, приятелите и близките на хористите. 

Пътуването на хора до Италия беше частично обезпечено със средства от Програма "Култура" на Община Русе по проект с Бенефициент - Сдружение БРТИМ. Хор "Св. Георги Победоносец" изказва своите благодарности на всички, които финансово и морално го подкрепят и приема нови музикални момичета и момчета за следващия творчески сезон.